18 ian. 2012 | 12:50

Google se alatura protestului impotriva S.O.P.A.

ACTUALITATE
Google se alatura protestului impotriva S.O.P.A.

Daca incercati sa accesati astazi versiunea in engleza a Wikipedia, veti fi intampinati de un mesaj de protest impotriva S.O.P.A. Se pare ca planul lui Jimmy Wales a fost urmat de mai multe site-uri, printre care si Google.

Din fericire pentru noi, accesul la Google nu a fost restrictionat. Gigantul motor de cautare a recurs insa la o forma de protest ceva mai informativa: pagina principala include acum mesajul „Tell Congress: Please don’t censor the web!„. Acesta include si un link, care odata urmat ofera mai multe despre proiectele de lege S.O.P.A. (Stop Online Piracy Act) si P.I.P.A (Protect IP Act).

Utilizatorii americani sunt indemnati sa citeasca detaliile despre acestea si sa isi exprime parerea fata de acestea. Exista astfel si o petitie pe care rezidentii Statelor Unite se pot inscrie pentru a opri aceste legi care pot duce la cenzura. Un lucru este clar: marii giganti ai internetului nu sunt de acord cu cele doua proiecte, iar efectele pe care le pot avea la nivel asupra internetului odata aprobate global pot fi devastatoare pentru accesul la informatie.