Google scade pretul pentru API-ul de Google Maps

Google scade pretul pentru API-ul de Google Maps

Google Maps API

Intr-o perioada in care din ce in ce mai multe companii de renume renunta la utilizarea API-ului Google Maps in proiecte cu vechime, Google se pare ca-si revizuieste atitudinea. Sa nu fie cumva prea tarziu?

Dupa ce Apple a anuntat ca va introduce in iOS 6 o alta solutie cartografica in locul Google Maps, iar Foursquare si Wikipedia sunt doar doua alte exemeple care merg pe acelasi sistem, Google se pare ca are un plan. Nemultumirile au inceput anul trecut, cand Google a trecut pe un model contra cost pentru apelarile API-ului de Google Maps. Desi gigantul din Mountain View nu va reveni la un model gratuit, a gasit totusi o solutie mai decenta.

Incercand sa atraga in continuare clienti de renume, Google a micsorat pretul pe 1000 de vizualizari a API-ului Maps din interiorul unei aplicatii terte de la 4 dolari la 50 centi. Desi aceasta cifra nu afecteaza in nici un fel utilizatorii obisnuiti, dezvoltatorii care cauta o solutia cartografica vor aprecia intentia gigantului in motoare de cautare. De asemenea, se va renunta la taxarea diferentiala a celor care prefera hartile Google cu teme suprapuse sau in versiunea originala.

Miscarea celor de la Google, desi pare inspirata, s-ar putea sa nu fie suficienta. Daca au ghinionul ca Apple s-a comercializeze API-ul propriu de Maps din iOS 6, dezvoltatat in parteneriat cu TomTom, situatia nu este foarte roz pentru una din comapniile cu cea mare vechime din acest domeniu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: