Google+ primeste un update cu numele de Evenimente

Google+ primeste un update cu numele de Evenimente

Google+ Events

Google Events este cea mai noua functie creata de catre Google pentru platforma de socializare Google+. Agregand toate informatiile din calendarul personal si combinandu-le cu o serie de evenimente postate de prieteni, este imposibil sa nu fii tentat sa afli mai multe detalii. Fiecare eveniment este impartit in bucatele de genul Before, During sau After.

Pe langa scopul principal ca lumea sa petreaca mai mult timp pe Google+, gigantul din Mountain View a mai integrat cateva detalii semnificative. In calendar, de exemplu, fiecare eveniment important are asociata o imagine animata pentru a spori gradul de interactivitate.

Party Mode este o metoda cu care puteti participa la un eveniment social, puteti captura imagini, si in acelasi timp puteti vedea daca printre cei care au dat check in nu se numara si alti utilizatori ai serviciului. Scopul final al acestui tip de manifestare este ca puteti vedea dupa eveniment cine are cele mai multe poze de la fata locului, chiar si daca nu va este prieten. Este suficient ca cineva sa fi dat un check in intr-un local impreunau cu alti cativa oameni, moment dupa care acei oameni pot fi o sursa extrem de atractiva de imagini de calitate. Secretul este ca toata lumea sa-si dea acordul pentru a activa functia, sa-si dea acceptul sa intre in Party Mode, si sa se bucure de ceea ce au descoperit, indiferent daca vorbim de imaginii statice sau de prieteni noi. In cazul in care au existat fotografi amatori la eveniment, dar au plecat de la premisa ca vor face fotografii doar pentru ei, smartphone-ul le va sugera calduros sa partajeze imaginile respective cu participantii la eveniment, chiar si la cateva zile dupa ce s-a intamplat.

Pentru ca notiunea de Events sa fie completa, orice imaginii realizate la un eveniment, daca realizatorul si-a dat ok-ul, in secunda urmatoare ajung pe Google+ in ordine cronologica. Nici macar nu conteaza daca vorbim de imagini statice sau clipuri video. In final, pentru ca evenimentul sa fie considerat incununat de succes, din intregul volum de imaginici sau clipuri, pe baza precierilor de tip +1 se creaza clasamente cu cele mai impresionante imagini. Astfel aveti la dispozitie o colectie gen best off pentru botezul de sambata sau gratarul de duminica.

Personal, cred ca o astfel de initiativa, care este online de astazi, are un nivel de aplicabilitate incredibil. Din pacate, datorita numarului mic de utilizatori de Google+ reuseste in acelasi timp sa nu mai fie la fel de impresionanta.

Citește și: