02 iul. 2012 | 10:27

Google perfectioneaza deblocarea faciala in Android 4.1

ACTUALITATE
Google perfectioneaza deblocarea faciala in Android 4.1

Android Jelly Bean Face Recognition Blink

Face Unlock sau deblocarea terminalului mobil cu ajutorul fetei a fost o functie care a creat mult entuziasm printre utilizatori de ICS, respectiva functie fiind prezenta pentru prima oara in panoul de configurare odata cu Android 4.0. Din pacate, entuziasmul pentru respectiva functie a scazut in momentul in care utilizatorii intreprinzatori si-au dat seama ca deblocarea functioneaza la fel de bine cu o poza.

Demonstrand interes pentru perfectionarea respectivei abilitati, Google, odata cu Jelly Bean, a introdus ,,Liveness Check”. Un mic detaliu, o noua bifa in settings, Liveness Check obiliga utilizatorii care prefera acest tip de deblocare a terminalului sa si clipeasca pentru a-si folosi smartphone-ul sau tableta cu Jelly Bean. Aceasta particularitate extrem de simpla a demontat  intreaga filozofie de folosire a unei poze pentru respectiva operatiune.

Desi Samsung a introdus prima oara acest concept pe terminalele cu Android 4.0, iar un alt bug a demonstrat ca persoanele cu trasaturi similare pot debloca la fel de bine telefoanele care apeleaza la aceasta functie, trebuie apreciat faptul ca Google face progrese pe toate planurile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele