Google ofera solutii profesionale de cloud computing

Google ofera solutii profesionale de cloud computing

Google Compute Engine

Intr-o perioada in care din ce in ce mai multe companii cocheteaza cu ideea outsourcing-ului de putere computationala in cloud, era imposibil ca Google sa nu speculeze acest trend pentru a mai face niste bani.

Google Compute Engine este un nou serviciu al gigantului din Mountain View, creat pentru utilizatorii business. Indiferent daca reprezentati o companie mica, mijlocie sau mare, solutia celor de la Google vi se adreseaza direct. Creat ca o alternativa directa pentru Amazon EC2 (Elastic Cloud Compute), noul serviciu Google are potential de a fi solutia perfecta cand vine vorba de evitarea investitiilor incredibile in servere locale de calcul.

Desi detaliile noului serviciu nu sunt extrem de numeroase, Urs Holzle – SVP Technical Infrastructure la Google a definit scopul Compute Engine destul de dragut ,,Give you Linux Virtual Machines at Google scale” (Iti ofera masini virtuale Linux la scara Google). In cazul in care afacerea voastra necesita mai multe astfel de sisteme, solutii de retelistica de inalta performanta implementate intre masinile virtuale asigura realizarea eficienta de clustere.

Cu toate ca preturile unui astfel de serviciu de cele mai multe ori nu sunt foarte accesibile, acelasi Urs Holzle a simtit totusi nevoia sa mentioneze ca solutia oferita aici de Google se reflecta intr-un pret cu 50% mai mic decat al solutiilor echivalente de la concurenta.

Noul Google Compute Engine este disponibil incepand de astazi. Daca sunteti interesati de picanteriile tehnice ale unui astfel de serviciu, le gasiti intr-un post pe blogul Google Enterprise.

Citește și:
Etichete: