Google mai inchide cateva servicii, din motive pe care nu le vom afla

Google mai inchide cateva servicii, din motive pe care nu le vom afla

Google curatenie

De ceva timp, Google a inceput sa renunte anual la o serie de servicii din portofoliu. In perioada imediat urmatoare, va repeta experienta, iar unele anunturi vin sub forma unor surprize majore.

Daca in anii trecuti parca mai exista o noima in momentul in care inceta suportul pentru anumite servicii sau desfiinta altele, acum motivele Google nu mai sunt atat de evidente. Iata despre ce e vorba:

– Google Sync pentru BlackBerry nu va mai putea fi descarcat incepand cu 1 iunie de catre nici un utilizator de BlackBerry. Desi aplicatia care permitea sincronizarea contactelor si a datelor din calendar intre smartphone si serverele Google avea o popularitate incredibila printre utilizatorii platformei RIM, nu va mai continua sa functioneze foarte mult dupa ce va disparea din App World.

Alternativa ar fi trecerea la BlackBerry Internet Service sau instalarea Google Apps connector for BlackBerry. Din pacate, acesta din urma necesita BlackBerry Enterprise  Server, un serviciu care, pe langa faptul ca nu mai ruleaza pe foarte multe servere de firma, are utilitate zero pentru utilizatorii casnici.

– Google va desfiinta suportul si pentru Picasa Web Album uploader pentru Mac si Picasa Web Album Plugin pentru iPhoto – de asemenea, pentru Mac.

Alternativa pentru aceasta problema este sa incepeti sa folositi cea mai noua versiune a aplicatiei native de la Google pentru astfel de upload-uri: Picasa 3.9. Din pacate, o astfel de alternativa nu are nici un fel de valoare pentru cei care isi faceau managementul de fotografii prin iPhoto. Desi Picasa obisnuieste sa recunoasca imaginile pastrate in iPhoto, intrucat cea mai importanta functie de sortare, cea in albume, nu este suportata, motiv pentru care toate imaginile sunt varsate la gramada intr-o singura pagina. Incepand de azi, atat Picasa Web Album uploader pentru Mac si Picasa Web Album Plugin pentru iPhoto se vor evapora din portofoliul Google.

Tot in aceste zile, aplicatia Google Talk in versiunea ei mobile web va fi inchisa, pe motiv ca exista aplicatii dedicate pentru toate platformele importante in versiuni create sau nu de catre Google.

Desi pe blogul Google veti mai vedea cateva servicii listate care nu vor mai exista in viitorul apropiat nu putem decat sa speram ca unul din favoritele voastre nu este pe lista.

Citește și: