Google iti arata cele mai „fierbinti” cautari ale zilei

, 13 Iun, 12:30

Google Top

„Cautarile Fierbinti” sau ideea de trenduri in cautare nu reprezinta o notiune noua pentru Google, insa acum acelasi concept a venit cu schimbari majore.

Hot searches, disponibil la www.google.com/trends/hottrends, este o noua pagina a celor de la Google care va permite sa vedeti cele mai populare cautari dintr-o anumita zi. Sistemul incepe de la ultima zi si se duce destul de mult in spate cu simplul scop de a va arata cate zeci de mii sau sute de mii de oameni au cautat ceva pe Google.

Momentan, sistemul se rezuma la agregarea cautarilor utilizatorilor din SUA, insa ofera destul de multe detalii legate de contextul respectivei cautari, incat sa fie interesant oriunde. Aveti de exemplu cateva stiri care ar fi putut provoca cresterea radicala in numarul de cautari, iar in unele situatii aveti chiar si cautari asociate.

De retinut e faptul ca in aceasta sectiune Google nu abuzeaza de concept, realizand o lista cu top 20 site-uri cele mai accesate dintr-o zi. Variatia este foarte mare si daca astazi pot fi 3 termeni extrem de populari ca termeni de cautare doar aceia vor fi bagati in seama si trecuti in lista. Ca exemplu clar al ideii, daca in data de 12 iunie au fost 3 termeni cei mai cautati – Apple, Robin Roberts si LA Kings, in data de 10 au fost 5 termeni extrem de populari pe Google.

Ideea mi se pare interesanta. Mi s-ar parea si mai interesanta insa daca ar include un sistem asemanator pentru fiecare tara din lume. Sunt convins ca volum de informatii pentru un astfel de sistem localizat exista stocat pe serverele companiei, mai este necesar doar efortul de a o integra intr-o interfata prietenoasa precum cea de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail