Google integreaza tehnologia Street View intr-un ghiozdan

Google integreaza tehnologia Street View intr-un ghiozdan

maps-backpack

In imaginea de mai sus, chiar daca nu este evident, respectivul individ transporta cu mare entuziasm toata tehnologia necesara pentru a inregistra continut panoramic cu ajutorul GooglevStreet View.

Cu o greutate de 13,6 kilograme, ghiozdanul din imagine este incarcat cu nu mai putin de 15 camere foto digitale, orientate in toate directiile, pentru a captura continut panoramic la 360 de grade. Fiecare camera are 5 megapixeli, iar intregul ansamblu mai contine o serie de senzori pentru a putea face asocierile necesare utilizarii contintului rezultat intr-un program gen Street View.

Printre altele, dispozitivul intitulat extrem de sugestiv Tracker include 2 module GPS, un accelerometru si o busola. In cazul in care treceti prin zone in care GPS-ul nu functioneaza cu ajutorul accelerometrului si al busolei, impreuna cu ultima locatie cunoscuta poate fi recreat intregul traseu. Tot accelerometrul are rolul de ajuta intregul ansamblu sa compenseze pentru miscare corpului in momentul deplasarii.

Un dispozitiv cu Android este de asemenea vital intregii experiente. Acesta din urma pe langa monitorizarea miscarii si locatiei exacte va ajuta sa vedeti care este situatia bateriilor. Incluse sunt doua baterii care in teorie ar trebui sa fie suficiente petnru o zi de munca. In cazul in acest lucru nu se intampla, si sunteti anuntat de telefon ca vi se termina bateria partea buna este ca puteti schimba alta baterie fara sa intrerupeti procedura de captura prin hot-swap.

Desi un astfel de gadget are extrem de mici sanse sa fie comercial disponibil, abia asteptam sa vedem locurile greu accesibile ce vor fi capturate cu el.

Citește și: