Google+ face glume cu The Oatmeal

Google+ face glume cu The Oatmeal

Matthew Inman, creatorul The Oatmeal, este internautul din spatele unora dintre cele mai amuzante benzi desenate postate pe internet, incarcate de obicei cu mesaje pline de subtanta sau de multe ori cu umor. Desi Inman facea uneori glume pe seama Google+, insa Google considera ca e cazul sa se intoarca roata.

Google+ face glume cu The Oatmeal

In trecut, intr-o serie de postari vis-a-vis de Google+, Matthew si-a manifestat frustrarea pe doua subiecte: nimeni nu foloseste Google+, iar platforma nu-ti permite alegerea unui URL simplu. La momentul respectiv, incercand sa-si argumenteze punctul de vedere, Inman a folosit un exemplu nu foarte inspirat de adresa pe Google+ http://plus.google.com/blergasdf1234thimbleturdorgasm99meatpoopypoopxv9donkeypie. Daca va uitati atent in URL-ul anterior, pe langa faptul ca este exagerat de lung, exista si niste cuvinte pe care nu ti-ai dori le ai in adresa ta de pe nici un site.

Desi punctele descrise de Matthew Inman nu au fost fost unele dintre cele mai exagerate referitoare la popularitatea retelei sociale, nu a durat mult si inginerii de la Google+ i-au redirectionat profilul la adresa trecuta de el ca si gluma. Razbunare sau nu, cu aceasta ocazie TheOatmeal nu va mai putea scapa niciodata de aceasta umbra asupra profilului sau pe reteaua de socializare a baietilor din Mountain View. Pentru a atrage atentia  asupra faptului ca miscarea a fost intentionata si pentru a preveni ca viitori ingineri sa scoata aceasta redirectionare, in codul sursa al paginii respective este strecurat textul ,,Don’t take this out, we’re fucking with The Oatmeal”.

Desi Matthew Inman nu a raspuns in nici un fel la gluma celor de la Google, ar fi curios de aflat la ce nivel s-a luat deciza respectivul gest. Sa fi fost un singur inginer care a decis sa faca o farsa sau ordinul a venit de mult mai sus?

Citește și: