Google experimenteaza un nou format de cautare

Google experimenteaza un nou format de cautare

Google Test

Un nou clip postat recent pe YouTube de cei de la Tecno-Net ne infatiseaza un layout complet schimbat pentru pagina principala de cautare oferita de cei de la Google.

Noua interfata pare sa se axeze mult mai mult pe un layout vertical, in timp ce o mare parte din spatiul aferent unui ecran cu raport de aspect 16:9 este nefolosit intr-un mod substantial. Butoane precum Images, news, videos, etc. acum sunt amplasate accesibil deasupra sectiunii de rezultate. Tot pentru eficientizarea spatiului, sunt folosite elemente tip drop-down list. La prima vedere, sentimentul este de o interfata mult mai curata, mai simpla si mai usor de folosit.

Un capitol important din noua experienta de cautare pe care ar putea-o incerca Google tine si de socializare. Din pacate, deoarece utilizatorul care a realizat clipul nu s-a autentificat pe Google, nu putem avea un preview referitor la acest aspect.

Legat de veridicitatea informatiilor prezentate, clipul,  desi pare autentic, ar putea infatisa o versiune incipienta a schimbarilor, motiv pentru care in versiunea finala am putea vedea schimbari semnificative fata de aceasta forma.

Ca opinie personala, desi apreciez o interfata mai curata, fiind utilizator de panouri wide deja de cativa ani, mi s-ar parea regratabil ca o mare parte din ecran sa fie nefolosita ca urmare a implementarii noului layout.

Citește și: