Google Docs primeste un upgrade util: Research

, 16 Mai, 12:00

Google Doccs

Intrucat Google Docs a ajuns sa fie tot mai popular printre cei care petrec extrem de mult timp online si refuza sa-si instaleze o suita de tip Office pe sistem, Google face eforturi in a-si imbogati portofoliul de functii din suita online de creare de documente.

In cel mai nou upgrade la Google Docs, Google a introdus o noua unealta care sa ne ajute sa cream mult mai usor articole de sinteza si studii, pornind de la continut online. Intitulata simplu Research – Cercetare, noua functie este prezenta sub forma unui toolbar in partea dreapta a ecranului si poate fi activata cu usurinta folosind meniul Tools – Research.

Noul toolbar din Google Docs va ajuta sa gasiti mai usor continut nou, imagini si articole fara sa parasiti pagina cu articolul la care lucrati. Este suficient un drag&drop la poze noi sau bucati din articole si automat vor fi generate si referintele in partea de jos a paginii. Daca sunteti un pic mai paranoic in legatura cu imaginile pe care puteti sau nu puteti sa le folositi in articole, aveti pana si o bifa care sa forteze afisarea doar a imaginilor ce pot fi folosite sub licenta Creative Commons.

Desi pe termen scurt noua functie este destul de greu de adoptat intr-un mod util, faptul ca este prezenta s-ar putea reflecta in niste rezultate spectaculoase pe termen lung. Din pacate, ca de fiecare data, este nevoie de ceva timp pentru a va obisnui cu noul pachet functii.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Imbunatatirile acestea mai mult enerveaza utilizatorul decat il ajuta, mai ales cand se activeaza fara sa le soliciti. Auzi, „sa gasiti mai usor continut nou, imagini si articole fara sa parasiti pagina cu articolul la care lucrati”…Ei, si daca paraseai pagina ce nenorocire se intampla ? Astept sa se inventeze facilitatea care ne face sa gasim continutul nou, imaginile si articolele fara sa deschidem calculatorul sau smarutphone-ul, eventual in timp ce utilizatorul doarme…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail