Google Docs primeste un upgrade util: Research

Google Docs primeste un upgrade util: Research

Google Doccs

Intrucat Google Docs a ajuns sa fie tot mai popular printre cei care petrec extrem de mult timp online si refuza sa-si instaleze o suita de tip Office pe sistem, Google face eforturi in a-si imbogati portofoliul de functii din suita online de creare de documente.

In cel mai nou upgrade la Google Docs, Google a introdus o noua unealta care sa ne ajute sa cream mult mai usor articole de sinteza si studii, pornind de la continut online. Intitulata simplu Research – Cercetare, noua functie este prezenta sub forma unui toolbar in partea dreapta a ecranului si poate fi activata cu usurinta folosind meniul Tools – Research.

Noul toolbar din Google Docs va ajuta sa gasiti mai usor continut nou, imagini si articole fara sa parasiti pagina cu articolul la care lucrati. Este suficient un drag&drop la poze noi sau bucati din articole si automat vor fi generate si referintele in partea de jos a paginii. Daca sunteti un pic mai paranoic in legatura cu imaginile pe care puteti sau nu puteti sa le folositi in articole, aveti pana si o bifa care sa forteze afisarea doar a imaginilor ce pot fi folosite sub licenta Creative Commons.

Desi pe termen scurt noua functie este destul de greu de adoptat intr-un mod util, faptul ca este prezenta s-ar putea reflecta in niste rezultate spectaculoase pe termen lung. Din pacate, ca de fiecare data, este nevoie de ceva timp pentru a va obisnui cu noul pachet functii.

Citește și:
Etichete: