Google Docs devine brusc mai util – trece si offline

Google Docs devine brusc mai util – trece si offline

Google Docs Schimbari

Chiar daca Google Docs are o atitudine de deschizator de drumuri cand vine vorba de editare de documente office online, in aceste zile printr-o simpla functie noua serviciul a devenit mult mai util.

Din pacate, tocmai prin faptul ca serviciul necesita o conexiune permanenta la internet, Google Docs nu avea o rata foarte mare de adoptie si era perceput de foarte multi utilizatori ca solutie intr-un caz extrem.

Constientizand acest fenomen, baietii de la Google au introdus astazi posibilitatea de a lucra offline in Google Docs. Desi aveti nevoie de o conexiune la internet pentru a accesa serviciul initial, dupa ce ati inceput sa lucrati, conexiunea la internet a devenit optionala.

Cum este si normal, partea de urcare a noilor documente online implica o conexiune la internet, dar acea operatiune poate avea loc la sfarsitul unei zile de lucru. Desi monitorizeaza in permanenta conexiunea cu serverele Google, este laudabil si faptul ca in momentul in care ati revenit online Google Docs nu va afiseaza decat un simplu mesaj ,,Syncing Offline Changes” (Sincronizez modificarile cu realitatea offline).

Desi aceasta schimbare are mici sanse sa va salveze si in nefericitul scenariu in care va crapa browser-ul, pararea mea este ca astfel de functii atrag utilizatorii mai mult decat noutatile estetice.

Citește și: