Google castiga mai bine din iPhone decat din Android

Google castiga mai bine din iPhone decat din Android

google-android

Daca ar fi sa credem niste documente legale folosite intr-un iminent proces intre Google si Oracle, Apple cotizeaza mai multi bani creatorilor Android decat obtine compania din Mountain View din propriul sistem de operare.

In respectivul document, se mentioneaza ca Android a generat pentru Google un venit de doar 550 milioane de dolari intre 2008 si 2011. Desi e foarte probabil ca aceasta cifra sa nu fie cea mai corecta din lume, de dragul legalitatii cu siguranta Google nu si-a permis sa o deformeze prea mult.

Mai dubios decat aceasta cifra este insa profitul obtinut de Google de la Apple, care plateste in mod regulat utilizarea serviciului de search si Maps pe fiecare iDevice. Intr-un studiu al celor de la The Guardian, publicat zilele trecute, se pare ca Apple vireaza in conturile din Mountain View sume de bani de aproape 4 ori mai mari decat cele primite de la creatorii de terminale cu Android. Revenind la platforma proprietarea a Google, cu o medie de 850.000 de terminale activate zilnic, medie calculata pornind de la cele aproximativ 100 milioane de terminale activate anul acesta, Google se pare ca are un venit mediu de aproximativ 10$ pe aparat.

Daca matematica noastra este corecta si afirmatia lui Larry Page, ce atrage atentia asupra unui venit de 2,5 miliarde $ din dispozitive portabile, este de asemenea adevarata, cele 0,5 miliarde mentionate la proces ar lasa loc unei cifre de 2 miliarde, care nu prea are de unde sa vina decat de la Apple.

Nu putem decat sa le dorim succes in continuare si multa pace pe front. Daca luam insa in calcul zvonurile ca Apple s-ar putea sa treaca pe Bing, Google are toate sansele sa nu o mai duca asa de bine.