Google baga bani in Machinima – vrea mai multa calitate pe YouTube

Google baga bani in Machinima - vrea mai multa calitate pe YouTube

MachinimaNet

Google a investit incredibil de multi bani in YouTube, in stimularea diversilor utilizatori pentru a-si deschide canale pe YouTube si se pare ca nu se opreste aici.

Machinima este un site si un canal pe YouTube axat pe clipuri de gaming, cu nu mai putin de 1,5 miliarde de vizualizari lunar pe propriul continut, din 154  milioane de vizitatori unici. Indiferent daca vorbim de seriale in-house, trailere, capturi din jocuri sau altfel de clipuri, intregul continut postat de cei de la Machinima atrage un numar extrem de mare de vizualizari. Ca urmare, Google vrea sa-i tina pe cei de la Machinima pe YouTube investind, dupa spusele AllThingsD, o suma considerabila de bani.

Pornind de la mutarea televiziuni in mediul online si de la stimularea producatorilor de TV-uri clasice de a adopta YouTube intr-o eventuala platforma Smart TV, Google este convins ca la un moment dat conceptul de Web TV aproape ca va domina televiziunea clasica. Astfel de miscari nici macar nu sunt intalnite pentru prima oara – in urma cu cativa ani, de exemplu, NBC a investit foarte multi bani in platforma online de continut Hulu.com.

Daca lucrurile merg cum trebuie si canalele YouTube vor incepe sa aiba si mai mult continut original de inalta calitate, continut care sa poate fi promovat la nivelul celui din televiziunea clasica, Google a luat o decizie extrem de inspirata inaintea tuturor. YouTube a mai investit bani in diverse canale pana acum, insa pana la Machinima restul banilor era returnabil fie cash, fie sub forma unor bani virtuali obtinuti din reclama postata impreuna cu clipurile video.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: