Gmail strange legaturile cu Google+

Gmail strange legaturile cu Google+

Google  interactivenotifications

Pentru ca Google nu se mai satura de atat socializare si spera sa creasca rata de adoptie a Google+ prin integrarea retelei de socializare cu toate serviciile sale, in aceste zile a mai facut un pas in aceasta directie prin intermediul Gmail.

Infatisat ca un nou update pentru Gmail, incepand cu aceste zile, orice email de notificare pe care il primiti marcat cu Google+ va va permite sa postati in timp real continut pe reteaua de socializare. Indiferent daca vorbim de un comentariu la un film sau la o poza, sau de acordarea unui +1, toate acestea se vor putea realiza direct din casuta de email asociata contului de Google+.

Legatura dintre cele doua servicii este atat de stransa, incat modificarile se vor propaga in timp real peste tot. Daca vreti sa raspundeti unui comentariu pe Google+, este suficient sa dati reply la un email in care ati fost notificat de comentariul initial si replica va va  fi publicata in timp real pe profil. Facebook avea aceasta functie de cativa ani deja, iar acum si Google+ s-a aliniat trendului.

Chiar daca momentan aceste functii se rezuma numai la emailurile primite pe Gmail, acest pas este pe cat de previzibil, pe atat de util. Oare va avea efectul scontat – acela de a populariza utilizarea retelei Google+?

Citește și: