Genius DX-Eco, mouse-ul minune cu incarcare in 3 minute

Genius DX-Eco, mouse-ul minune cu incarcare in 3 minute

 

Genius DX-ECO

Noul mouse DX-Eco al celor de la Genius este un soricel wireless care nu foloseste baterii, dar se incarca in doar 3 minute. Nu nu este o greseala. Intrebarea este „daca nu foloseste baterii, atunci ce mai incarca?”. Ei bine, acesta este echipat cu un condesator din aur care pastreaza energia electrica, insa acele trei minute de incarcare sunt de ajuns pentru ca acesta sa functioneze o zi normala de lucru.

Conform techradar.com condesatorul suporta pana la 100.000 de incarcari, ceea ce inseamna o durata de functionare de peste 273 de ani pentru o incarcare pe zi. Cu alte cuvinte, mai mult ca sigur vom renunta la el din plictiseala si nu pentru ca va inceta sa mai functioneze.

DX-Eco functioneaza atat pe PC-uri cat si pe Mac-uri, conexiunea fiind realizata prin intermediul unui receiver de 2,4 GHz care poate fi depozitat in interiorul mouse-ului atunci cand nu este utilizat.

Printre dotari regasim si tehnologia BlueEye ce permite senzorului sa functioneze indiferent de suprafata pe care este pozitionat mouse-ul (sticla, covor, marmura etc.), insa un inconvenient ar fi metoda de incarcare. Aceasta se face prin intermediul unui cablu micro USB si asta poate genera reactii adverse pentru cei „alergici” la fire. Din fericire vorbim doar de 3 minute pe zi.

Pentru moment, Genius DX-Eco este disponibil pe piata din US pentru suma de 39,99 dolari. Ramane sa vedem cand vom putea gasi si la noi un asemenea soricel si cat de fiabil se va dovedi in timp. Degeaba condensatorul rezista 200 de ani, daca plasticul si vopseaua incep sa cedeze dupa 6 luni.

Citește și: