Gata! Microsoft Vista ramane fara suport. E grav?

Gata! Microsoft Vista ramane fara suport. E grav?

xp

Dupa ce a ramas in istorie ca un esec major al Microsoft, acum, la 5 ani de la lansare, Windows Vista nu va mai beneficia de suport mainstream.

Prin urmare, desi utilizatorii de Vista vor primi in continuare actualizari de securitate gratuit, doar clientii corporate sau cei cu un contract de suport vor beneficia de rezolvari de bug-uri sau alte tipuri de patch-uri. In aprilie 2017 se va incheia si perioada extinsa de actualizari, moment dupa care atat clientii coprporate, cat si cei obisnuiti nu vor mai primi nici un fel de update decat in cazuri de extrema urgenta, cand s-a descoperit o problema de securitate extrem de grava.

In ceea ce priveste utilizatorii de XP, care inca sunt intr-un numar extrem de mare, acestia sunt obligati sa faca update in maxim 2 ani, moment in care se va incheia si pentru ei suportul extins din partea Microsoft. Desi suportul pentru XP a fost activ o perioada mult mai lunga decat cel pentru Vista, si acesta din urma a beneficiat de minimul de 5 ani de suport.  XP a ramas in gratiile Microsoft in parte datorita popularitatii incredibile, dar si datorita diferentei dintre momentul de lansare a Windows XP si Windows Vista.

Pentru cateva tabele care explica foarte bine ciclul de viata al unui sistem de operare Microsoft, puteti accesa pagina dedicata de pe serverele din Redmond.

De curiozitate… (mai) folositi Windows Vista?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: