Galaxy Note-ul 10.1 se desface mai usor decat ai crede

Galaxy Note-ul 10.1 se desface mai usor decat ai crede

Cea mai recenta lucrare a celor de la iFixit a implicat un Galaxy Note 10.1, si a lasat o impresie buna celor care iau in calcul atat optiunile de dezasamblare cat si posibiliatile de reparare ale noului gadget.

Galaxy Note 10.1

Dupa ce au dezasamblat piesa cu piesa noua tableta a celor de la Samsung, echipa iFixit a avut mai multe de spus. Pe langa placa de baza, cipuri de memorie si cateva panglici pentru conexiuni, cea mai grea componenta a tabletei este bateria. In cazul de fata, in interiorului tabletei Note 10.1 a fost gasita o baterie de 7000 mAh si 25,9Whr, mult mai putin in comparatie cu noul iPad care are o baterie de 11560mAh.

Ca un avantaj major pe partea de reparatie, spre deosebire de gadgeturile recente, ecranul este format din doua parti separate, digitizerul si sticla pe de o parte si LCD-ul pe de alta parte. Aceasta particularitate se reflecta in posibilitatea de a schimba doar una din ele in momentul in care se strica ceva. O alta revelatie a venit sub forma invelisului metalic care protejeaza placa de baza, acesta din urma fiind prins in suruburi in loc de clipsuri sensibile.

Cu alte cuvinte, desi vine cu ceva avantaje la interior, Samsung mai are un pic de lucrat pana sa impresioneze si cu performanta externa a aparatului.

Citește și: