Foxconn mareste salariile muncitorilor

Foxconn mareste salariile muncitorilor

Foxconn s-a decis sa mareasca de curand salariile tuturor muncitorilor din fabrica proprie de componente.

Dupa cum bine stim, Foxconn este inca „responsabil” pentru o multime din conectorii si elementele hardware regasite in aproape toate elementele unui PC sau ale unui Notebook. Avand in vedere ultimele probleme ale producatorului si situatiile in care acesta a fost mentionat in New York Times, Foxconn s-a decis sa mareasca semnsificativ salariile celor care lucreaza in fabrica.  Este practic a treia oara cand Foxconnn face aceasta miscare din 2010. Se pare ca pana la urma banii rezolva orice problema nu?

„Ca o companie de top in China, salariul de baza al unui angajat cu gradul de Junior este deja mult mai mare decat minimul stabilit de guvernul local. Vom oferi mai multe oportunitati de training si vom continua sa imbunatatim tehnologia, eficienta muncii si salariul angajatilor, pentru a oferi un exemplu bun industriei chineze.”

Foxconn a mentionat ca in urma cu trei ani, plata lunara a unui junior era de 900 de yuani pe luna. Acum aceasta este de minim 1800 yuani si va fi crescuta la 2200 yuani daca angajatii vor trece de o examinare tehnica. Conversia actuala a sumei de 2200 yuani este de aproximativ 350 dolari. Dupa cum stiam deja, se pare ca mana de lucru este intr-adevar foarte ieftina in China.

Citește și:
Etichete: