Folii protectoare care se „vindeca” in zece secunde – de la Toray

, 09 Apr, 10:48

Compania japoneza Toray a inventat un nou tip de folii protectoare, care nu numai ca protejeaza dispozitivele pe care sunt aplicate, insa si garanteaza ca acestea vor ramane la fel de stralucitoare chiar dupa o utilizare prelungita.

Compania sustine ca noile folii se pot repara singure in numai zece secunde dupa ce au fost zgariate si ca pot face asta de 20.000 de ori in succesiune. Chiar daca la temperaturi scazute tehnologia functioneaza mai bine, se pare ca si temperatura normala a camerei este de ajuns pentru a oferi rezultate satisfacatoare.

Singurul dezavantaj este ca foliile in cauza pot repara doar zgarieturile, fiind imposibil sa se „vindece” dupa o intepatura mai adanca decat stratul protector. 

Aceasta tehnologie va fi utilizata initial pentru a proteja carcasele unor laptopuri inca neanuntate, insa planurile includ si protectia ecranelor si a carcaselor de smartphone-uri si tablete. Ar fi foarte placut sa vedem astfel de folii incluse in pachetele dispozitivelor din viitor.

Toray va prezenta noile produse la Highly-functional Film Technology Expo, care are loc intre 11 si 13 aprilie la Tokyo.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail