Flying Buddy 2 te ajuta sa controlezi un AR Drone cu mintea

Flying Buddy 2 te ajuta sa controlezi un AR Drone cu mintea

Indifeernt cat de multe gadgeturi, robotei sau elicoptere vor aparea pe piata, persoanele cu handicap motor sau care nu-si pot misca mainile nu vor putea sa le controleze. Pentru asta exista Flying Buddy 2.

Control al mintii

Dezvoltat de un grup de cercetatori ai laboratorului CCNT din cadrul Universitatii Zhenjiang, sistemul implica un pic mai multe gadgeturi printre care un AR Drone modificat in asa fel incat sa fie controla printr-o casca EEG Emotiv.

Reportajul celor de la New Scientist ne informeaza ca ansamblul poarta numele de Flying Buddy 2 si reuseste sa transfome gandurile unui utilizator, sau mai corect spuse undele neurale, in comenzi de miscare. Te gandesti practic la accelerare sau frana si dispozitivul iti respecta comanda.  In plus, daca incepi sa clipesti rapid de cateva ori Flying Buddy va incepe sa captureze imagini.

Pentru a intelege mai bine intregul ansamblu, aveti in vedere casca Emotiv care preia comenzile si le trimite prin Bluetooth unui notebook care in secunda urmatoare trimite aceleasi comenzi printr-o conexiune wireless catre jucaria zburatoare.

Desi intregul ansamblu pare destul de complex, nivelul de libertate pe care i-l ofera unei persoane cu handicap motor ar trebui sa fie incredibil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: