28 mai 2012 | 09:20

Facebook se incapataneaza – vrea neaparat un smartphone

ACTUALITATE
Facebook se incapataneaza - vrea neaparat un smartphone

facebook-big-brother

Din ce in ce mai multe informatii par sa confirme faptul ca Facebook vrea sa-si consolideze pozitia pe piata de smartphone-uri. Daca pana acum era vorba doar de aplicatii pentru terminale mobile, un nou material al celor de la New York Times atrage atentia asupra unui terminal propriu care ar urma sa fie lansat pana la sfarsitul anului.

Facebook lucreaza intens la a-si forma o echipa solida de ingineri responsabili de crearea unui concept de smartphone. Echipa, intitulata momentan Buffy, deja integreaza 6-7 angajati de la Apple care au facut parte din echipa de creatie pentru iPhone, plus un fost angajat Apple care a lucrat exclusiv la iPad. Merita retinut ca fostii angajati Apple care lucreaza la Facebook au lucrat atat pe partea de software, cat si de hardware, avand suficient de multa experienta incat sa creeze ceva magic.

Problema se pare a fost declansata de acelasi Zuckerberg, care ar fi spus ca ,,este ingrijorat de faptul ca, daca nu creeaza un telefon mobil in viitorul apropiat, Facebook se va plafona la a fi o simpla aplicatie pe alte platforme mobile”.

Aceste informatii noi completeaza cateva detalii de acum o luna care confirmau un nou parteneriat dintre Facebook si HTC. Aparent, colaborarea dintre cele doua companii implica un nou terminal cu Android a carui platforma va fi particularizata exclusiv pentru Facebook.

Desi au mai existat tentative de ,,telefoane Facebook”, aceasta noua iteratie ar putea fi produsul cu care sa dea lovitura, in parte si datorita noii echipe care se va putea implica direct atat pe partea de software, cat si de hardware. Neavand pana in acest moment in curtea proprie o echipa de oameni cu experienta in domeniul creatiei de mobile, Facebook spera ca dupa ce a remediat aceasta problema va da lovitura. Se pare ca Facebook spera ca propii ingineri sa lucreze cu un producator gen HTC pentru ,,a stabili designul, stilul si functionalitatea interna a unui telefon Facebook”.

Desi in multe cazuri zvonurile raman zvonuri, interesul Facebook pentru aplicatii mobile, la care se adauga si informatiile legate de achizita Opera, par sa se insumeze intr-o noua platforma mobila. Experienta celor de la Amazon, care a construit un intreg ecosistem cu Kindle Fire pe o fundatie Android cu greu sesizabila, nu a facut decat sa confirme ca acest lucru este posibil si sa deschida drumul unor companii precum Facebook.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele