Facebook cumpara experianta Lightbox.com

Facebook cumpara experianta Lightbox.com
13:10 16.05.2012

lightbox

Si-a lasat deja amprenta in domeniul sistemelor de operare pentru portabile prin aplicatiile sale gratuite, dar nu se opreste aici. Daca e sa ne luam dupa achizitiile recente, Facebook vrea implementeze multe functii noi in viitorul apropiat.

Intr-o miscare neasteptata, Facebook a angajat intreaga echipa din spatele aplicatiei mobile Lighbox, angajari care au fost percepute de majoritatea lumii online ca o noua achizitie.

Lightbox, o aplicatie de captura foto si photo sharing extrem de populara pe Android, a fost asimilata de universul Facebook pentru urmatorul motiv: „Echipa Lightbox are o experienta incredibila in dezvoltarea de produse inovative pentru mobile pe care oamenii le iubesc.” Afirmatia de mai sus a fost trecuta intr-un comunicat inaintat celor de la AllThingsD.

Achizitia este vazuta ca avand foarte multe in comun cu achizitia Instagram de luna trecuta, insa din pacate Lightbox ca serviciu stand alone nu va supravietui tranzitiei. Cu mentiunea ca Facebook nu achizitioneaza si informatiile postate de utilizatori pe serviciu pana in acest moment, website-ul Lightbox.com va fi inchis inainte de tranzitia intregii echipe la Facebook.

Lightbox.com nu va mai fi disponibil incepand cu 15 iunie, moment pana la care utilizatorii vor putea sa-si descarce offline pozele urcate pe acest serviciu. Incercand sa ajute alti dezvoltatori care vor sa duca conceptul din spatele aplicatiei mai departe, o mare parte din codul folosit la dezvoltarea Lightbox.com va fi publicat online.

Etichete: