Facebook a avut un trimestru bun – anunta statistici coplesitoare

Facebook a avut un trimestru bun - anunta statistici coplesitoare

12-facebook-money

Va intrebati cum se pregateste Facebook sa intre la bursa in cateva luni? Raspunsul il gasiti intr-un raport inaintat de catre companie catre SEC- Securities and Exchange Commission cu referire la performanta financiara pe primul trimestru din 2012.

Facebook a avut un T1 spectaculos, daca este sa avem in vedere cifrele urmatoare: veniturile au crescut de la 731 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut la 1,06 miliarde, in timp ce profitul net a inregistrat o crestere de la 205 milioane$ la 233 milioane$. Daca unii ar putea spune ca profitul nu este foarte mare, motivul respectivei cifre il gasiti in costurile care tine de operarea intregii afacerii, costurile administrative, marketing si R&D.

Numarul de utilizatori care acceseaza site-ul in fiecare luna a crescut de la 680 milioane de utilizatori in T1/2011 la 901 milioane in primul trimestrul din acest an. Lasand la o parte cresterea de 32% de la an la an mai frapant este faptul ca dintre toti utilizatorii 526 milioane intra zilnic pe site prin diverse dispozitive.

In ceea ce priveste detaliile finaciare legate de achizitia Instagram, si acestea sunt trecute in raportul mentionat mai sus. Mai precis, Zuckerberg si echipa au investit in respectiva tranzactie 300 milioane$ cash, la care s-au adaugat aproximativ 23 milioane de actiuni la Facebook. Un calcul simplu pornind de la cifra de 1 miliard $, care se vehicula pentru achzitia Instagram, ar reflecta pretul unei actiuni in aproximativ 30$.

Daca respectivul pret/actiune vi se pare prea mic, puteti respira usurati –  cu siguranta va fi mult mai mare in momentul in care actiunile Facebook se vor tranzactiona la bursa.

Citește și: