Este stabilit – in online, nu Facebook ne deprima

Este stabilit – in online, nu Facebook ne deprima
10:00 11.07.2012

Facebook Depressed

Desi am impresia ca studiile legate de Facebook si depresie vor fi la fel de dese precum cele care confirma ca telefonia mobila provoaca sau nu provoaca diverse forme de cancer, cel mai recent studiu promite ca nu exista nici o legatura intre reteaua sociala si simptomele depresiei.

Un nou studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Wisconsin confirma faptul ca Facebook nu provoaca si nu agraveaza simptome de depresie deja existente. Studiul a fost realizat pe un esantion de 190 de studenti timp de o saptamana. Printr-un set de intrebari  care are trebui sa scoata la iveala simptome ale depresiei, dupa ce au raspuns testului timp de mai multe sesiuni din zile diferite, concluzia a fost unanima. Facebook in particular si timpul petrecut pe retelele de socializare in general nu au nici o treaba cu depresia.

Desi prefer sa citesc printre randurile acestui studiu si sa plec de la premisa ca legatura dinte psihicul uman si site-urile de socializare este mult mai complexa, momentan trebuie sa acceptam versiunea baietilor de la Universitatea din Wisconsin.

Etichete:
loading...