Emag vandut pe bani frumosi

Emag vandut pe bani frumosi
16:24 30.07.2012

Conform Money, eMag.ro, cel mai mare magazin de produse IT si electrocasnice, a fost vandut catre gigantul media sud-african Naspers. Compania in cauza mai detine un alt site foarte mare din Romania, Autovit.ro, cel mai mare site de vanzari auto second hand de la noi, cat si serviciile de plata electronica ePayment si PayU.

Daca va intrebati cati bani a fost nevoie pentru a cumpara afacerea eMag, aflati ca pachetul majoritar de actiuni a costat undeva in jurul sumei de 100 de milioane de dolari. Astfel, cei trei actionari Sebastian Ghita, Iulian Stanciu si Radu Apostolescu au devenit brusc niste oameni mult mai bogati decat erau deja. Radu Apostolescu detinea 16,33% din actiuni, in timp ce Asesoft Web 3%, iar Asesoft Distribution 80,67%. Cele doua companii amintite sunt detinute in mod egal (50/50) de catre Sebastian Ghiţă si Iulian Stanciu.

Compania Naspers valoreaza in acest moment cinci miliarde de dolari si are o prezenta foarte mare in Africa de Sud, unde detine afaceri in zona mass media. Ramurile din Europa, Asia si America de Sud sunt axate pe comert electronic si servicii online.

loading...