ELKOTech aduce in Romania OCZ Vertex 4

ELKOTech aduce in Romania OCZ Vertex 4

Vertex 4

Intr-o perioada in care este mult mai rentabil sa investeti intr-un upgrade de notebook decat unul de desktop cei de la ELKOTech au resit sa aduca in Romania cele mai noi SSD-uri de la OCZ in format 2,5. SSD-urile Vertex 4, cu interfata SATA III, folosesc pentru o performanta sporita la nivelul numarului de IOPS-uri controller-ul Indilinx Everest 2.

Cu o viteza de citire secventiala de 535MB/s, modele Vertex 4 au o rata de citire aleatorie in volumuri de date egale cu 4K de 95.000 IOPS si 85.000 IOPS cand vine vorba de scriere in acelasi regim aleatoriu. Fata de generatia trecuta care obtinea doar 60.000 IOPS avantajul este semnificativ. Latenta noilor modele este de asemenea extrem de mica, doar 0,34 mm la citire, respectiv 0,02 la scriere, sunt doua rezultate care se traduca printr-o performanta cu 80% mai mare in comparatie cu vechiul Vertex 3.

“Vertex 4 este un produs flagship si ofera utilizatorilor o performanta superioara si o fiabilitate sporita. Prin acest produs OCZ a stabilit noi standarde, fiind pentru prima data cand un SSD ofera o performanta IOPS asa de ridicata atat la citire, cat si la scriere”, a declarat Adrian Marcuta, Product Manager ELKOTech Romania.

Un avantaj major al combinatiei dintre controller-ul Indilinx Everest 2 si procesorul cu o frecventa de lucru de 400 MHz este lipsa nevoii de compresie interna a datelor.

Printre alte cateva detalii, noua arthitectura folosita in OCZ-urile Vertex 4 mai include un motor de corectie avansata a erorilor, criptare automata a datelor, plus Ndurance 2.0. Aceasta din urma defineste un algorim de management NAND dezvoltata special pentru SSD-uri SATA. Creata special pentru procesoarele Indilinx SSD, Ndurance 2.0 depaseste deficientele memoriei NAND avand ca finalitate o durata de viata mai mare.

Ca disponibilitate, noile SSD-uri vor putea fi achizitionate de la niste preturi nu foarte accesibile incepand cu sfarsitul acestei luni.

Vertex 4 vs Vertex 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: