Dupa Valve si Blizzard, si creatorul Minecraft e suparat pe Windows 8

Dupa Valve si Blizzard, si creatorul Minecraft e suparat pe Windows 8

Dupa Gabe Newell, care a fost extrem de agresiv in a vorbi despre Windows 8, si alte figuri importante din industria de dezvoltare a jocurilor incep sa-si manifeste frustrarea legata de modelul de business si sistemul de operare pe care Microsoft incearca sa-l impinga catre utilizatori: Windows 8.

Minecraft Creator

Totul a inceput in urma cu o saptamana, cand Gabe Newell, cofondatorul Valve, a definit Windows 8 ca fiind o catastrofa. Transmitand parca o doza de curaj in media cu respectiva declaratie, urmatoarea afirmatie pe acest subiect, un pic mai ponderata, a venit de la Rob Pardo, vice presedinte al diviziei de game design Blizzard. Citand intr-un post pe Twitter declaratia lui Newell, Pardo a concluzionat ,,nu-i grozav nici pentru Blizzard”, referindu-se aici, desigur, la acelasi Windows 8.

Cea mai recenta manifestare, in aceeasi directie negativa a venit de la creatorul Minecraft, Markus „Notch” Persson, pe care il puteti identifica in poza de mai sus in partea din stanga. Din fericire, Notch nu a mai fost atat de concis in exprimare precum precursorii sai si a incercat sa-si argumenteze un pic mai bine frustrarile legate de noul sistem de operare al Microsoft.

Din cate se pare, marea problema este legata de accentul agresiv pe care il pune Microsoft pe Windows Store si pe faptul ca se pare ca a fost initializat deja un trend pentru descurajarea altor magazine online pe platforma. Inchiderea platformei Windows 8 este de asemenea perceputa ca ,,foarte, foarte rea” pentru dezvoltatorii independenti in particular si pentru competitia din domeniul gamingului in general.

In acelasi material preluat de Engadget, Notch spune ca nu este foarte incantat nici de sistemul Steam al celor de la Valve, in parte din cauza conceptului de a inchiria jocuri in loc de a le vinde pentru ca jucatorii sa le poata detine pentru totdeauna. Merita retinut ca tonul cuvintelor lui Notch nu a fost foarte agresiv, motiv pentru care a tinut sa mentioneze ca nu este impotriva dezvoltarii de jocuri pentru un sistem inchis. Regreta doar perioada in care exista mult mai multa libertate in aceasta lume dominata acum de ecosisteme de magazine virtuale.

Citește și: