27 iun. 2012 | 13:41

Dropbox taie accesul clientului de Torrent Boxopus, pe motiv de piraterie

ACTUALITATE
Dropbox taie accesul clientului de Torrent Boxopus, pe motiv de piraterie

Boxopus

Nici nu a apucat bine sa-si faca un renume printre internauti, si deja si-a pierdut functia principala. Boxopus, pana astazi, era un serviciu care face un lucru extrem de simplu, iti permitea sa descarci fisiere de tip Torrent pe propriul spatiu de stocare de pe serverele Dropbox.

Avand in vedere asocierea globala a standardului Torrent cu conceptul de piraterie, nu a durat mult de la lansarea serviciului Boxopus, si Dropbox a luat atitudine. Mai precis, a fost taiat accesul API-ului folosit de Boxopus pentru a salva fisiere pe Dropbox. Motivul oferit celor de la Boxopus, printr-o scrisoare oficiala, include faptul ca ar incuraja pirateria, activitatea care incalca termenii de folosire ai serviciului Dropbox.

Desi aceasta actiune ar putea parea surprinzatoare, mai ales ca in urma cu cateva saptamani aceeasi companie Dropbox a aprobat explicit o versiune alpha de Boxopus, situatia cu siguranta nu se va mai schimba. Luand in calcul faptul ca Dropbox este un serviciu care a fost dat ca exemplu in numeroase situatii ca prevenind pirateria, din pacate Boxopus nu va mai putea maine sa faca ce a facut azi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele