Diffbot primeste 2 milioane$ sa agregheze continut online

Diffbot primeste 2 milioane$ sa agregheze continut online
15:30 01.06.2012

Diffbot este o platforma care citeste orice pagina de internet si extrage informatii utile, clare si structurate din ea. Desi ar putea parea relativ simplu, Sun, Twitter, Facebook, AOL, Earthlink – cu totii sunt incantati de potentialul companiei, motiv pentru care au investit in aceasta saptamana nu mai putin de 2 milioane dolari in Diffbot.

Diffbot

In practica, pe langa faptul ca extrage continut din diverse pagini, Diffbot agregheaza respectivul volum de date intr-un API. Acesta din urma, in secunda urmatoare poate fi integrat in diverse aplicatii. AOL, de exemplu, asa cum mentionam mai sus, a apelat la Diffbot, fiind si cel mai mare cleint al lor. AOL are mai multe site-uri de informare, pe diverse domenii, site-uri folosesc platforme diferite de management de continut, motiv pentru care ar fi ineficient sa creezi de la 0 platforma care sa gregheze tot volumul respectiv de informatii intr-un stream utilizabil ulterior. Diffbot este folosit pentru pentru agregarea din toate site-urile a continutului pe care sa-l foloseasca in revista digitala Editions, pentru iPad.

Desi sistemul inca nu este unul dintre cele mai performante, intelege doar pagini principale cu articole, este imbunatatit in permanenta. Ultima inovatie este intelesul de retete pentru mancare. Astfel, daca vrei de exemplu sa-ti creezi o aplicatie pentru Android sau iOS, este suficient sa-ti alegi pagini de internet cu retete, iar continutul acestora este agregat intr-un API care ajunge direct in aplicatie, impartit cum se cuvine, in ingrediente si instructiuni.

Momentan, compania are doua servicii mari si late: poate scana URL-uri trimise de un utilizator si poate monitoriza o pagina si sa alerteze utilizatorul in momentul in care au aparut modificari pe respectiva pagina. Al doilea serviciu este o unealta perfecta de monitorizare a concurentei pentru unele companii.

In ceea ce priveste sistemul de plata, primele 10.000 de apelari de la un utilizator sau companie sunt gratuite, urmand ca restul sa fie taxate proportional.

Proaspata finantare intrata in vistieria companiei, aceasta va fi folosita pentru upgrade-uri de servere si pentru angajarea de noi experti care sa invete sistemele sa desluseasca cat mai bine continutul.

loading...