Diaspora – o noua retea sociala, dar un pic altfel

Diaspora – o noua retea sociala, dar un pic altfel

Diaspora

Anuntata inca de acum 2 ani, o noua retea de socializare este pe punctul de a se lansa.

Diaspora este gandita ca un concept open-source si se lauda ca, pe langa faptul ca mentine integritatea datelor postate de utilizatori, respectivele informatii apartin in procent de 100% celor care le posteaza.

Desi nu este inca disponibila nici macar intr-o versiunea beta, Diaspora s-ar putea sa ajunga online pana la sfarsitul acestui an.

Intr-un articol extrem de detaliat pe Bloomberg Businessweek echipa din spatele proiectului a povestit conceptul din spatele intregului proiect si a explicat etapele prin care trebuie sa mai treaca pana la materializare. Dupa ce in aceasta vara baietii din spatele ideii vor inscrie Diaspora in programul Y-Combinator – un program care a ajutat lansarea unor giganti precum Dropbox sau Scribd, noua retea de socializare ar trebui sa nu mai petreaca foarte mult timp in acest stadiu offline.

Cu toate ca detaliile lansarii sunt destul de vagi, creatorii retelei au reusit sa detalieze putin diferentele majore fata de Facebook, de exemplu. In primul rand, reteaua isi propune sa ofere utilizatorilor o libertate mult mai mare asupra modului in care isi vor posta informatiile. Incepand cu particularizarea layout-ului, a fontului, imaginilor prin diverse flitre si mergand pana la aplicarea de diverse teme in functie de starea de spirit a utilizatorului, Diaspora ofera utilizatorilor o libertate mult mai mare decat vedem in alta parte – cel putin in teorie. Practic, daca aveti suficient de mult timp, s-ar putea sa vi-l petreceti particularizandu-va profilul de pe un echivalent de Facebook cu o precizie elvetiana.

Credeti ca acest proiect va ajunge realitate? Popularitatea fortata a Google+ ne-a aratat ca nu este asa de usor pe cat pare sa lansezi o alternativa la Facebook.

Citește și: