Detalii despre Windows Phone 8 au scapat pe internet

Detalii despre Windows Phone 8 au scapat pe internet

PocketNow a pus mana pe un clip de prezentare al urmatoarei versiuni importante de software pentru telefoane mobile de la Microsoft. Acesta se va numi Windows Phone 8 si va purta numele de cod Apollo. In clipul cu pricina, Joe Belfiore, manager pentru divizia Windows Phone, a detaliat noutatile pe care viitorul sistem de operare le va aduce.

In primul rand, pe partea de hardware, vor fi suportate in sfarsit terminalele care dispun de procesoare multi-core, vor fi acceptate patru rezolutii diferite (desi nu au fost dezvaluite) si va oferi suport oficial pentru carduri de memorie microSD. Un alt element important pe partea de hardware va fi suportul pentru tehnologia wireless NFC, care va facilita conectarea noilor telefoane la alte computere si device-uri cu Windows care dispun de aceasta functie, dar va si oferi posibilitatea de a initia tranzactii printr-o simpla atingere.

Kernelul pentru Windows Phone 8 va fi derivat din cel al sistemului de operare Windows 8 pentru desktop si tablete, impartasind multe din caracteristicile de baza ale acestuia. Partea de retelistica, securitate, si suport pentru fisiere si aplicatii media va fi in mare parte aceeasi, iar aplicatiile vor putea fi dezvoltate in mod nativ, ceea ce face mai usoara portarea codului de pe Windows 8, Android si iOS pe Windows Phone. Odata cu aceasta schimbare va fi eliminata sincronizarea cu clientul de Zune pentru PC. Pentru aceasta functie, Microsoft dezvolta acum o alta solutie.

Aplicatia Xbox Companion va avea un analog si pe Windows 8, cele doua putand comunica intre ele gratie integrarii Skydrive in amblee sisteme de operare. Si Skype va avea un rol mult mai important in noul SO, facilitand apeluri vocale asemeni functiei native de telefon. De fapt, in anumite conditii, cand exista o conexiune la internet si persoana pe care vrei sa o apelezi este online, sistemul de operare va prefera sa foloseasca VoIP fata de reteaua GSM. Evident, aceste functii vor putea fi setate dupa preferintele utilizatorilor.

Daca vreti detalii complete, puteti vizita PocketNow, unde exista o descriere mai detaliata a viitorului software. Aceste informatii au fost confirmate de Paul Thurrott de la Microsoft.