Departamentul de Stat al SUA: „iPad-ul are mari probleme de securitate”

Departamentul de Stat al SUA: „iPad-ul are mari probleme de securitate”
12:00 16.06.2012

Kindle-Touch

Daca am pleca de la premisa ca nimic nu este mai definitoriu pentru succesul unui dispozitiv decat decizia de adoptie a unei institutii guvernamentale, iPad-ul ar fi inregistrat acum primul esec in SUA.

Departamentul de Stat al SUA are, printre altele, sarcina de a trimite in diverse tari carti, cu scopul declarat de a spori invatarea limbii engleze. Incercand sa intre in secolul 21, printr-o adoptie sporita a tehnologiei moderne, aceeasi institutie a decis ca vrea sa faca trecerea la cititoare de carti in format electronic, cu scopul de a indeplini aceeasi sarcina.

Concluzia unui studiu a fost ca modelul Kindle Touch de la Amazon este cea mai potrivita optiune. Ca urmare, a fost incheiat un contract pe 5 ani intre Departamentul de Stat si Amazon in speranta ca producatorul Kindle-ului va produce un numar nedefinit de Kindle-uri.

In prima etapa, daca contractul va fi semnat, 2.500 de dispozitive Kindle ar fi livrate cu anumite carti.

Cea mai mare problema legata de acest subiect a fost pana acum asociata alegerii dispozitivului. Din fericire, Departamentul de Stat a facut o lista extrem de precisa de restrictii si reguli care definesc respectivul aparat. „Fara prea multa rea vointa”, iPad-ul este desfiintat in mod specific ca si candidat, in timp ce Kindle Touch ajunge unicul candidat fezabil.

Motivul pentru care iPad a pierdut respectiva cursa pare atat de ireal, incat esti convins ca deciziile administrative in SUA se iau exact in acelasi fel in care sunt construite la noi soselele… „iPad-ul nu este un dispozitiv potrivit pentru aceasta sarcina din cauza unor gauri de securitate de neacceptat, la care se adauga riscuri de fiabilitate ale aparatului inadmisibile pentru acest proiect.”

Etichete: