Departamentul de Stat al SUA: „iPad-ul are mari probleme de securitate”

Departamentul de Stat al SUA: „iPad-ul are mari probleme de securitate”
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
12:00 16.06.2012

Kindle-Touch

Daca am pleca de la premisa ca nimic nu este mai definitoriu pentru succesul unui dispozitiv decat decizia de adoptie a unei institutii guvernamentale, iPad-ul ar fi inregistrat acum primul esec in SUA.

Departamentul de Stat al SUA are, printre altele, sarcina de a trimite in diverse tari carti, cu scopul declarat de a spori invatarea limbii engleze. Incercand sa intre in secolul 21, printr-o adoptie sporita a tehnologiei moderne, aceeasi institutie a decis ca vrea sa faca trecerea la cititoare de carti in format electronic, cu scopul de a indeplini aceeasi sarcina.

Concluzia unui studiu a fost ca modelul Kindle Touch de la Amazon este cea mai potrivita optiune. Ca urmare, a fost incheiat un contract pe 5 ani intre Departamentul de Stat si Amazon in speranta ca producatorul Kindle-ului va produce un numar nedefinit de Kindle-uri.

In prima etapa, daca contractul va fi semnat, 2.500 de dispozitive Kindle ar fi livrate cu anumite carti.

Cea mai mare problema legata de acest subiect a fost pana acum asociata alegerii dispozitivului. Din fericire, Departamentul de Stat a facut o lista extrem de precisa de restrictii si reguli care definesc respectivul aparat. „Fara prea multa rea vointa”, iPad-ul este desfiintat in mod specific ca si candidat, in timp ce Kindle Touch ajunge unicul candidat fezabil.

Motivul pentru care iPad a pierdut respectiva cursa pare atat de ireal, incat esti convins ca deciziile administrative in SUA se iau exact in acelasi fel in care sunt construite la noi soselele… „iPad-ul nu este un dispozitiv potrivit pentru aceasta sarcina din cauza unor gauri de securitate de neacceptat, la care se adauga riscuri de fiabilitate ale aparatului inadmisibile pentru acest proiect.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: