03 mai 2012 | 12:40

Dell vine cu modele noi pentru segmentul „buget redus”

ACTUALITATE
Dell vine cu modele noi pentru segmentul

Dell_Inspiron_14R

Intr-o perioada in care bugetul este mai important ca niciodata, indiferent daca vorbim de un sistem portabil sau de un desktop, Dell incearca sa lanseze solutii pentru fiecare tip de utilizator.

Asadar, avem cateva modele noi de sisteme portabile din seria Inspiron R cu diagonale de 14 inci (Inspiron 14R) si 15 inci (Inspiron 15R) si exterior de aluminiu eloxat. Noile sisteme vor fi lansate momentan in tarile asiatice, dar ar trebuie sa ajunga si in Europa si America in saptamanile urmatoare.

Sunt destinate utilizatorilor cu un buget mai redus, insa vor fi cat se poate de actuale la capitolul configuratie, integrand versiuni ale celor mai noi procesoare de la Intel Core i5 si Core i7, iar pentru un anumit pret veti putea avea si un panou de inalta rezolutie.

Tot in aceste zile, Dell va lansa si cateva modele de desktopuri, intitulate XPS 8500 si Vostro 470. Sistemul din seria XPS va putea fi configurat fie cu un procesor quad core Core i5 sau Core i7, fie cu o placa video la alegere dintre GeForce GT620 – 1GB GDDR, RADEON HD7570 – 1GB GDDR, RADEON HD7770 – 2GB GDDR, RADEON HD7870 – 2GB GDDR.  Spre deosebire de seria XPS, sistemul Vostro desi va avea aceleasi optiuni pe partea de procesoare, va fi limitat la un GPU GeForce GT620 – 1GB GDDR sau un Radeon HD7570 GDDR.

Cu preturi ce  incep de la 749$, respectiv 549$, noile desktopuri sunt deja disponibile pentru comanda pe site-ul din SUA al companiei.

Ramane sa vedem daca Dell va avea de castigat din aceasta tactica de atac al segmentului de sisteme low-end, nu de alta, dar aceste segment de piata tinde sa fie din ce in ce mai aglomerat, nu?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele