Dell baga procesoare ARM in servere – le numeste Copper

Dell baga procesoare ARM in servere – le numeste Copper

dell-test-deployment-arm-servers

Chiar daca Dell a mai lucrat cu procesoare ARM in seria sa de tablete Streak, si nu numai, acum se pare ca vrea sa duca respectivele procesoare intr-un nou mediu un pic mai profi.

Confirmand zvonurile ca ar fi vrut sa creeze servere cu procesoare ARM, Dell a anuntat pe blogul companiei ca a inceput sa livreze la cativa clienti o serie de servere din seria Cooper. In practica, desi nu se lauda inca cu ele la scara larga, Dell se mandreste cu faptul ca a reusit sa ajunga sa stesteze in lumea reala noile modele.

Noile servere bazate pe ARM de la Dell desi sunt construite cu un nivel de energie  mult mai scazut. Cumulat cu faptul ca au un pret mai mic de achizitie, aceste aspecte le transforma in solutiile perfecte, mai ales in cazul infrastructurilor mai putin pretentioase.

Nu este neglijat nici aspectul software din ecuatie. Compania deja a inceput sa cocheteze cu comunitatile de dezvoltatori open source pentru a le motiva sa dezvolte o distibutie Linux gratuita compatibila cu ARM, si implicit cu aceste sistem.

In ceea ce priveste disponibilitatea la scara larga a noilor servere, inca nu se cunosc date exacte de lansare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: