Dell a creat un ultrabook de 13 din seria XPS – incepe de la 1000$

Dell a creat un ultrabook de 13 din seria XPS – incepe de la 1000$

Dell XPS Ultrabook

Prezent in imaginea de mai sus, noul ultrabook al celor de la Dell si, de fapt, primul din portofoliul companiei vine cu o serie de aspecte high-end, mentinand in acelasi timp un pret accesibil, cel putin peste granita.

Noul XPS 13 are 1,36 kg, cu un pret ce porneste de la 1000$, carcasa este o combinatie de fibra de carbon si aluminiu – un aspect remarcabil. Apeland la o rama extrem de subtire, un trend din ce in ce mai popular, noul ultrabook face o treaba foarte buna in a se incadra in hainele unui model de 12 inci.

La interior, varianta de baza va integra un Intel Core i5, un SSD de 128 GB, 4GB RAM si o tastatura luminata. Printre optiunile de upgrade se numara un un procesor Core i5 la frecventa mai mare, sau un Core i7, si un SSD de 256 GB. Panoul folosit este spectaculos. Pe langa puterea luminoasa de 300 niti si o rezolutie de 1366 x 768, este extrem de important sa vorbim de un display Gorilla Glass la un laptop, cum este cazul aici. Chip-ul grafic este acelasi Intel HD 3000 pe care il indragim… sau nu. Bateria este una de 47 Wh ce promite o autonomie de 8 ore. Are Bluetooth 3.0, iar la capitolul plusuri prezente in ultrabook-uri nu lipsesc nici Intel Smart Connect sau Intel Rapid Start.

Data de lansare este undeva in februarie, iar daca vreti sa il folositi intr-un mediu corporate, merita sa retineti ca vine cu TPM, custom BIOS si imagini corporate.

Citește și: