Definitia computerului dupa Steve Wozniak… in 1977

Definitia computerului dupa Steve Wozniak… in 1977

Apple II

La 35 de ani dupa aparitia lui Apple II – sistemul care a dat startul revolutiei Apple si care a ajuns in casele multor oameni, inca mai apar informatii noi legate de respectiva lansare. In acest caz este vorba de un material intitulat System Description, publicat pentru prima oara in 1977 de catre revista Byte.

Co-fondatorul Apple Steve Wozniak a scris respectivul material in intregime cu scopul de a face o introducere cat mai detaliata a noului Apple II, iar printre termeni tehnici si detalii a scapat si cateva note personale cu o rezonanta interesanta in mintea multora dintre noi, chiar si dupa atatia ani.

„Pentru mine, un computer personal ar trebui sa fie mic, de incredere, usor de folosit si ieftin.” – asa incepe articolul respectiv si continua, printre altele cu o scurta istorie a Apple – extrem de scurta avand in vedere ca este vorba de anul 1977.

In cazul in care sunteti pasionati de istoria computerelor si vreti sa vedeti mai multe detalii legate de inovatiile integrate in Apple II, un material detaliat de cateva pagini poate fi gasit aici, in forma sa originala.

BYTE-1977-05-cov1

Citește și:
Etichete: