De ce sa nu credem tot ce citim despre urmatorul iPhone?

De ce sa nu credem tot ce citim despre urmatorul iPhone?

O companie suedeza de design pe numele de Day4, a facut zilele trecute un experiment media care isi propunea sa vada pana la ce nivel vor ajunge site-urile de stiri sa preia o informatie fictiva.

Apple Asymmetric

Day4 a fost saptamana trecuta sursa mai multor informatii legate de un surub asimetric, presupus a fi folosit pentru ,,inchegarea” noului iPhone. Magia din spatele produsului venea din designul original care ar fi facut imposibila deschiderea sa cu mijloace existente pe piata pana in acest moment.

Cateva zile mai tarziu, compania a facut publica o declaratie prin care a explicat intregul scenariu gandit de ei pentru a manipula presa de specialitate. Desi ne bucuram ca nu am preluat respectiva ,,stire falsa”, merita sa aveti in vedere cateva aspecte. Surubul creat intr-un program 3D de proiectare a fost randat si a fost atasat intr-un email trimis in-house. Emailul respectiv a fost fotografiat, cateva detalii au fost sterse in Paint dupa care imaginiea finala a ajuns pe Reddit. Nu a durat mult pana cand site-urile de specialitate au preluat informatia respectiva ca fiind veridica si fiind strans legata de viitorul iPhone.

Concluzia experimentului este prezentata foarte frumos in declaratia celor de la Day4: ,,In final noi nu vrem decat sa ne cerem scuze fata de cei care s-au simti inselati, cu toate ca scopul experimentul ar putea sa se reflecte in rezultate pe termen lung. Am putea cu aceasta ocazie sa incepem sa ne gandim de doua ori cand vedem lucuri pe internet.”

In definitiv, incercati sa fiti mai reticenti cand vine vorba de detalii legate de urmatorul iPhone.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: