19 mart. 2012 | 11:22

CyanogenMod, in curand fara root

ACTUALITATE
CyanogenMod, in curand fara root

Principalul motiv pentru care multi utilizatori de Android prefera sa apeleze la ROM-uri neoficiale este lipsa restrictiilor in utilizare. Acest acces „root” ofera posibilitatea de a controla niste aspecte mai importante ale telefonului, inclusiv componentele hardware. 

Avand in vedere numarul de utilizatori care apeleaza la CyanogenMod, dezvoltatorii au decis ca este mai bine ca aceste limitari sa fie inca active dupa instalare. Desi probabil la prima vedere ar parea ca popularul ROM urmeaza calea stabilita de producatorii de telefoane, motivul pentru nu va mai fi garantat inca de la inceput accesul la root este imbunatatirea securitatii. Multi dintre utilizatori nu folosesc niciodata capabilitatile pe care rooting-ul le aduce, iar cei care chiar stiu despre ce este vorba pot activa aceasta functionalitate prin doar cateva atingeri de ecran.

In meniul Developer Options din CyanogenMod, vor fi adaugate doua noi optiuni. Prima va oferi accesul la Android Debug Bridge, care ofera acces prin USB pentru dezvoltarea si testarea de aplicatii, iar cea de-a doua va oferi acces de „super user” pentru aplicatii. Astfel, cei care chiar cunosc riscurile unui dispozitiv root-at pot activa linistiti optiunile, in timp ce utilizatorii de rand se pot bucura de un software stabil, fara a isi asuma vreun risc din cauza unei aplicatii rau voita.

Mai multe informatii despre motivatia dezvoltatorilor acestei editii de Android se gasesc pe blogul oficial.