13 apr. 2012 | 16:35

Cum se face un iPad – la propriu!

ACTUALITATE
Cum se face un iPad - la propriu!

Apple Factory

Zilele trecute a aparut un scandal pe internet format in jurul unui reportaj fictiv realizat de Mike Daisey in legatura cu conditiile de munca de la una din fabricile Apple. Incercand din nou sa dezminta astfel de zvonuri, Apple a mai oferit acces nestingherit prin fabrica unui jurnalist.

Prin acord semnat de Apple si Foxconn, Rob Schmitz, corespondent pentru www.marketplace.org, a primit dreptul de a se plimba prin una dintre fabricile gigantului chinez.

La final, puteti vedea o filmare cu o linie de asamblare de iPad-uri in ultimul stadiu de fabricatie, etapa in care au loc teste legate de giroscop si teste de ecran.

De dimensiunea unui orasel, zona in care 240.000 de angajti isi desfasoara activitatea, in timp ce 50.000 dintre ei si locuiesc in interiorul campusului, se gaseste in Shenzen, China, si poarta numele de  Longhua.

In interiorul campusului se gasesc restaurante, fast-food-uri, banci, cafenele, magazine alimentare, un laborator foto pentru nunti si o biblioteca. Tot in spatele unor porti imense se gasesc, accesibile tuturor angajatilor, terenuri de basket, terenuri de tenis, o sala de forta, doua piscine imense si un teren de fotbal imens. Exista pana si un post de radio intern intitulat Voice of Foxconn si un post de televiziune. In perimetrul Longhua exista chiar si un sediu de pompieri pe strada principala.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele