Cum se face un iPad – la propriu!

, 13 Apr, 16:35

Apple Factory

Zilele trecute a aparut un scandal pe internet format in jurul unui reportaj fictiv realizat de Mike Daisey in legatura cu conditiile de munca de la una din fabricile Apple. Incercand din nou sa dezminta astfel de zvonuri, Apple a mai oferit acces nestingherit prin fabrica unui jurnalist.

Prin acord semnat de Apple si Foxconn, Rob Schmitz, corespondent pentru www.marketplace.org, a primit dreptul de a se plimba prin una dintre fabricile gigantului chinez.

La final, puteti vedea o filmare cu o linie de asamblare de iPad-uri in ultimul stadiu de fabricatie, etapa in care au loc teste legate de giroscop si teste de ecran.

De dimensiunea unui orasel, zona in care 240.000 de angajti isi desfasoara activitatea, in timp ce 50.000 dintre ei si locuiesc in interiorul campusului, se gaseste in Shenzen, China, si poarta numele de  Longhua.

In interiorul campusului se gasesc restaurante, fast-food-uri, banci, cafenele, magazine alimentare, un laborator foto pentru nunti si o biblioteca. Tot in spatele unor porti imense se gasesc, accesibile tuturor angajatilor, terenuri de basket, terenuri de tenis, o sala de forta, doua piscine imense si un teren de fotbal imens. Exista pana si un post de radio intern intitulat Voice of Foxconn si un post de televiziune. In perimetrul Longhua exista chiar si un sediu de pompieri pe strada principala.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

„teste legate de giroscop ”
giroscop???
stiam ca n-are nici o parte mobila…
ce le mai place romanasilor sa foloseasca cuvinet pe care nu le cunosc!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Giroscop

„teste legate de giroscop ”
giroscop???
stiam ca n-are nici o parte mobila…
ce le mai place romanasilor sa foloseasca cuvinte pe care nu le cunosc!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Giroscop

domnule „genius”… giroscopul este un mecanism format din parti mobile; citeste bine din ce e format.

Mesaj pt cei doi cititori care AU sarit la carotida :

Gyroscope and accelerometer

The iPhone 4 introduces a gyroscopic sensor that detects 3-axis angular acceleration around the X, Y and Z axes, enabling precise calculation of yaw, pitch, and roll. The gyroscope complements the accelerometer, a sensor that has been present since the original iPhone, which detects the device’s acceleration, shake, vibration shock, or fall by detecting linear acceleration along one of three axes (X, Y and Z). The combined data from the accelerometer and the gyroscope provides detailed and precise information about the device’s 6-axis movement in space. The 3 axes of the gyroscope combined with the 3 axes of the accelerometer enable the device to recognize approximately how far, fast, and in which direction it has moved in space.[52]

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail