09 apr. 2012 | 10:00

Creatorii YouTube vor sa reinventeze revistele digitale cu ZEEN

ACTUALITATE
Creatorii YouTube vor sa reinventeze revistele digitale cu ZEEN

ZEEN

Putini oameni mai tin minte cine a stat la baza YouTube inainte ca gigantul sa fie achizitonat de Google, dar va spunem ca respectivii baieti se pare ca nu si-au pierdut spiritul creativ. Este vorba de Chad Hurley si Steve Chen, un grup de entuziasti care se pare ca au pus bazele unui nou proiect.

ZEEN este o initiativa menita sa stimuleze creativitatea micilor antreprenori sau, de ce nu, a marilor corporatii. In principiu, este vorba de un website care sa asiste utilizatorii sa-si creeze reviste in format digital, dar aceeasi pagina de internet se vrea si un portal pentru accesarea respectivului continut.

Aflat inca intr-un stadiu incipient – momentan nu va puteti decat crea un cont fara o alta functionalitate suplimentara, proiectul a fost investigat de cei de la Fusible pentru a face legatura cu creatorii YouTube. Desi in 9 din 10 cazuri cu o simpla cautare de tip whois poti afla posesorii unui domeniu, AVOS System, compania celor doi co-fondatori a apelat la un serviciu de achizitii anonime, intitulat Mark Monitor. Desi mai sunt cateva servicii online asemanatoare, ar fi interesant sa vedem care vor fi trasaturile ce vor face acest serviciu original.

Daca sunteti interesat de ideea de self-publishing, incepand cu aceste zile ZEEN exista si pe Twitter si Facebook.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele