Coreea de Sud liberalizeaza comertul de telefoane

, 02 Mai, 06:15

Coreea De Sud

Chiar daca ar putea parea incredibil, in Coreea de Sud pana nu de mult erati obligati sa cumparati un nou telefon doar de la un operator de telefonie si in conditiile impuse de acesta. Nu existau telefoane in supermarketuri si nu se puteau aduce telefoane din afara tarii, deoarece nici un operator nu le-ar fi inregistrat in propria retea pentru a putea fi folosite.

In aceste zile, Korea Communications Commision (KCC) a implementat o noua lege care demonteaza intregul set de scenarii mentionate mai sus si liberalizeaza comertul de telefoane. Astfel, coreenii nu mai sunt obligati sa-si ia telefoane de la KT, SK Telecom sau LG U+, ci le pot lua de oriunde pentru a le folosi ulterior pe una din retelele mentionate. Singura restrictie ramane ca cei care vor sa cumpere telefoane noi sa aiba grija ca acestea sa functioneze pe frecventele folosite in Coreea de Sud.

Desi companii precum Apple sau Microsoft au foarte mult de castigat prin deschiderea propriilor magazine si vanzarea de terminale direct catre consumatori, mai este inca mult de lucru. Daca noua legislatie nu va fi promovata intens, oamenii nu vor sti ca au acest drept.

Ultimele eforturi al KCC sunt acum orientate catre verificarea operatorilor si obligarea acestora de a nu aplica tratament preferential celor care vin cu un telefon nou din afara retelei.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail