Continutul TV, tot mai vizionat pe tablete

Continutul TV, tot mai vizionat pe tablete

Tabletele suportul preferat pentru vizionare a continutului TV

Un nou studiu al gigantului media Viacom releva faptul ca in SUA tabletele au ajuns pe locul doi ca mijloc preferat de consum al continutului de la TV, iar in Romania – ghici ce! – se pare ca ne orientam spre aceeasi directie.

Conform sondajului realizat in SUA pe 2.500 de oameni, obiceiurile de vizionare a continutului TV s-au schimbat – pe primul loc dupa televizoarele efective, PC-urile au fost inlocuite pentru prima oara cu tablete. Mai precis, 15% din cei care se uita la seriale TV prefera sa o faca folosind o tableta.

Mira pe cineva faptul ca iPad-ul este detasat pe primul loc dintre tabletele utilizate? Tipurile de continut preferate pentru vizionare de pe acest tip de dispozitive se pare ca sunt comediile si clipurile muzicale, in timp ce TV-urile traditionale sunt utilizate in continuare cand vine vorba de drame, SF-uri  si transmisiuni sportive.

Dubios e ca, si daca se uita la TV, utilizatorii folosesc tabletele ca un mijloc de multitasking, preferand sa arunce o privire la ecranul TV-ului in timp ce fac altceva pe iPad. Legat de partea de multitasking in fata TV-ului, un alt studiu a relevat ca 26% dintre posesorii de tablete din SUA in foarte multe contexte pe parcursul unei zile pun mana si pe iPad pentru a face ceva cand se uita la o emisiune TV.

Avand in vedere ca si in tara noastra avem de la 1 aprilie HBO GO pe dispozitivele cu iOS, un numar foarte mare de posturi TV este accesibil de pe telefon dolcetv.ro/mobile, iar cu abonament Orange poate fi vizualuzat continut TV de pe smartphone, printr-o aplicatie intitulata Orange TV.

As zice ca nu mai suntem asa de tare in spatele Statelor Unite, cel putin nu la acest capitol. Voi ce ziceti?

Etichete: