Conceptul Pinterest nu este nou – a existat inca din 2006

Conceptul Pinterest nu este nou - a existat inca din 2006

wists

Co-fondatorul Yelp – David Galbraith a recunoscut, intr-un interviu pentru publicatia GigaOM, faptul ca, desi aplauda succesul Pinterest, ideea de la care s-a pornit a fost a lui.

Wists – www.wists.com este un site care, desi nu pare, a fost creat in 2006 si integreaza un procent considerabil din functionalitatea Pinterest. Dupa ce a inventat conceptul in urrma cu 6 ani, acelasi Galbraith a ajuns acum sa se mandreasca cu inventarea notiunii de visual bookmarking asa cum este acum popularizata de catre Pinterest.

Desi website-ul a devenit  in scurt timp o lista virtuala de cumparaturi – din acest motiv si are tag-ul social shopping, faptul ca dupa atatia ani Pinterest tinde sa mearga in aceeasi directie demonstreaza ca reteta este gandita in acelasi fel.

Incercand sa gaseasca motivul pentru care Wists nu a devenit la fel de popular precum Pinterest, Galbraith da vina pe faptul ca respectivul site s-a lansat mult prea devreme. La momentul respectiv, Facebook, o retea care a sustinut indirect popularizarea Pinterest, nu era la fel de populara ca acum. „Lectia care trebuie invatata e ca ideea de a ajunge primul pe piata cu un produs nu este la fel de importanta pe cat se spune. Multe platforme online de succes au ajuns la a doua sau a treia generatie pana sa devina un succes real.”

Dupa ce accesati www.wists.com, care inca este online si functioneaza fara probleme, veti intelege de ce respectivul website arata exact ca Pinterest, daca s-ar fi lansat cu cativa ani inainte.

Citește și:
Etichete: