04 iun. 2012 | 18:59

Computex 2012 – ASUS Transformer Book, primul ultrabook convertibil

ACTUALITATE
Computex 2012 - ASUS Transformer Book, primul ultrabook convertibil

Chiar ma gandeam ce solutie vor alege producatorii pentru Ultrabook-ul Convertibil. ASUS merge pe o varianta deja testata, odata cu prima versiune de Trasformer.

Trasformer Book permite utilizatorului sa treaca de la un format la altul prin simpla detasare a ecranului, la fel ca si Transformer Prime. Avem un singur ecran,  tot cu rezolutie Full HD pe un panou IPS si din imagini pare sa ruleze doar Windows 8. Sistemul este probabil la fel ca si la Prime, toata electronica este inclusa in sectiunea cu ecranul, tastatura avand cel mai probabil rol si de acumulator secundar.

Va fi disponibil in 3 variante dupa spusele producatorului, cu ecran de 11,6 inci, 13 inci si 14 inci, acest fapt denota increderea pe care ASUS o are in acest concept. Echiparea standard va fi cu procesoare Ivy Bridge Low Voltage, stocare de tip SSD sau HDD pentru variantele mai ieftine, si grafica dedicata Nvidia. Momentan nu se cunosc detalii despre preturi sau disponibilitate insa avand in vedere configuratia mentionata va fi estimat la cel putin 1000 Euro.