Computex 2012 – ASUS Tablet 810 si Tablet 600, primele dispozitive cu Windows

Computex 2012 - ASUS Tablet 810 si Tablet 600, primele dispozitive cu Windows

ASUS a dezvaluit ieri la Computex 2012 alte doua tablete ce ruleaza sistemul de operare de la Microsoft. Exista o mica diferenta intre acestea: Tablet 810 ruleaza Windows 8, iar Tablet 600 Windows RT.

ASUS tablet 810

Poate va intrebati ce este Windows RT – cea mai comuna denumire pentru acesta este Windows on ARM. Este un sistem de operare ce va rula pe procesoarele mobile ale tabletelor incluzand noul Tegra 3 de la Nvidia. Aplicatiile vor fi disponibile doar prin Windows Store, iar OS-ul va putea fi implementat doar de producatori, nu si de consumatorii de rand. Sunt sigur insa ca exista o multime de doritori sa porteze noul OS pe tableta deja achizitionata si ca vor exista in curand o multime de modalitati „mai putin oficiale” de a face acest lucru.

ASUS Tablet 810 – Detine in configuratie cea mai noua generatie de procesoare Intel Atom, 2 GB memorie RAM si 64 GB memorie de stocare de tip eMMC. (eMMC se refera la memoria de stocare, produsa de Samsung in format proprietar si inclusa pe placa de baza). Tablet 810 detine si un dock mobil cu o tastatura QWERTY si o baterie suplimentara pentru o autonmie mult crescuta. Dispozitivul va rula Windows 8 si are un ecran de 11,6 inci cu o rezolutie bineinteles de 1366×768 pixeli. Ecranul este multitouch cu 10 puncte si dispune si de un creion electronic Wacom pentru a putea scrie sau desena mai bine pe suprafata acestuia.

ASUS Tablet 600 – Este propulsata de un APU Nvidia Tegra 3, are un ecran de 10.1 inci IPS+ cu o luminozitate ridicata pentru folosirea optima la exterior, si o rezolutie de 1366×768 pixeli. Interesant este trendul de implementare a unui cititor NFC si pe astfel de dispozitive, tehnologia relativ noua fiind din ce in ce mai utilizata pentru plati offline sau pentru alte tipuri de sincronizare.

Citește și: