Competitia FameLab – Transmite pasiunea ta pentru stiinta

, 20 Apr, 13:15

Esti tanar si plin de initiativa? Esti atras de stiinta si iti face placere sa vorbesti despre acest lucru? Trebuie sa te inscrii in Competitia FameLab!

Nu este vorba de un concurs oarecare, ci de o competitie internationala unde poti demonstra si impartasi pasiunea ta pentru tehnologie si stiinta intr-un mod amuzant si inovator. Daca esti pasionat de domeniul stiintific pe care il studiezi, nu ai vrea sa impingi acea pasiune cat mai departe?

Pentru a intra in competitia FameLab, ai nevoie doar de cateva minute libere, de un subiect interesant si de o camera video/foto/telefon mobil pentru a inregistra o scurta prezentare. Exista cateva reguli ce trebuie respectate pentru a putea intra in competitie. Alte detalii gasiti si pe site-ul Arealit.TV.

Nu stati pe ganduri, perioada de inscriere se finalizeaza saptamana viitoare, vineri pe 27 aprilie 2012.

– Prezentarea trebuie facuta in limba romana

– Durata trebuie sa fie de maxim 3 minute (continutul nu va fi jurizat daca durata clipului depaseste 3 minute). Asta nu inseamna ca nu poate fi mai scurt, daca poti explica subiectul ales in 1 minut e foarte bine.

– Materialul video nu trebuie editat si nu trebuie sa contina efecte speciale. Prezentarea trebuie sa fie cursiva si la obiect.

– Nu pot aparea si alte persoane si nu se vor folosi elemente de recuzita in exces.

– Nu este recomandata muzica de fundal. Atentia publicului trebuie sa fie acaparata de prezentator.

 

Despre FameLab Romania 2012

Fiecare participant poate prezenta, la alegere, o tema legata de stiintele naturii, matematica, tehnologie sau medicina, iar prezentarea va trebui sa fie distractiva, originala, sa aiba rigurozitate stiintifica si sa atraga atentia publicului neavizat.

Noutatea editiei din acest an a Famelab Romania o constituie preselectia care se va realiza de aceasta data exclusiv online, oferind astfel tinerilor din toata tara posibilitatea de a participa in aceasta competitie, nu doar celor din Bucuresti, Cluj si Iasi, asa cum s-a intamplat la editiile precedente, cand preselectiile s-au desfasurat cele trei localitati.

In urma preselectiei realizate de un juriu de specialitate format din personalitati din lumea stiintei si din media, vor fi alesi 10 finalisti care vor concura in etapa nationala. Inainte de finala, candidatii selectati vor participa la un training de doua zile sustinut de o echipa de specialisti de top in comunicarea stiintifica din Marea Britanie si Romania. Participantii se vor pregati astfel pentru marea finala, perfectionandu-si aptitudinile de comunicare, prezenta scenica, prezenta in fata camerei de fimat  sau transmisiuni TV in direct.

Competitia nationala va avea loc in luna mai si va desemna reprezentantul Romaniei care va concura cu cei 19 candidati din tarile partipante la FameLab International, concurs ce se va desfasura in Marea Britanie, in cadrul Festivalului de Stiinta din Cheltenham, in luna iunie. Atat finala nationala, cat si cea internationala, se vor desfasura intr-un format de spectacol cu publicul, vor fi filmate in intregime si difuzate online si la televizor.

 

Mai multe detalii pe site-ul oficial aici.

Regulamentul oficial este disponibil aici.

Pagina de inscriere este disponibila aici.

O mica prezentare a concursului gasiti in clipul de mai jos. De asemenea, pentru inspiratie am inclus si clipul castigator pentru editia din 2011.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail