Clouds Over Cuba – un documentar online interactiv

, 18 Oct, 11:45

In anii 60, Cuba provoca una dintre cele mai agresive si tensionate crize internationale, un eveniment care avea Statele Unite ale Americii la celalalt capat al firului. Intitulata generic ,,Criza racheteleor din Cuba”, respectiva perioada este acum reprodusa online intr-un documentar interactiv.

Clouds over Cuba

John F. Kennedy Presidential Library si The Martin Agency si-au unit fortele si volumele de informatie pentru a acrea cloudsovercuba.com. Site-un respectiv este unul dintre putine documentare interactive si unul a carui durata o modificati cu usurinta in functie de continutul de informatie pe care doriti sa-l accesati. Pe langa discursuri ales presedintelui Kennedy, clipuri si segmente video filmate in acea perioada, acest documentar de aproximativ 2 ore include multe imagini statice pe care le puteti studia mai rapid sau mai lent. In plus, in functie de timpul pe care il aveti alocat intelegerii respectivelor evenimente, documentarul populeaza in timp real o galerie de continut multimedia, pe care o puteti accesa pe loc sau ulterior pentru aprofundare. Perioada respectiva este documentata atat de bine pe zile si saptamani incat, daca vreti, va puteti sincroniza datele Crizei Racheteleor Cubaneze cu un calendar virtual pe urmatorul an pe iPhone sau Android. Astfel puteti afla in timp real ce s-a petrecut acum 50 de ani.

Pe langa scopul de documentare cat mai precisa a evenimentelor de atunci, Clouds Over Cuba mai realizeaza un lucru spectaculos. La finalul documentarului este integrat un segment cu un posibil viitor, o directie in care s-ar fi putut orienta planeta daca respectiva criza s-ar fi reflectat in cateva rachete lansate in loc de negocieri pacifiste.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail