Clonati jocuri de Android? Amenda!

Clonati jocuri de Android? Amenda!

Cut-the-Rope

Cu 50.000 lire sterline a fost amendata compania responsabila de versiunile de Angry Birds, Assassin’s Creed si Cut The Rope pentru Android incarcate de malware.

Cele mai recente versiuni ale respectivelor aplicatii desi pareau identice ca functionalitate cu versiunile originale faceau un lucru extrem de costisitor. In momentul in care ai intrat in oricare dintre respectivele aplicatii, jocurile ,,crapau” si erai intors la ecranul principal. In acelasi moment erai taxat cu pretul a 3 mesaje cu suprataxa in valoare de 15 euro. Acest lucru se intampla la fiecare tentativa de lansare iar folosind acest sistem doar in Anglia au fost fraudulati 1400 oameni cu 27850 lire sterline.

Compania producatoare a respectivelor tentative de jocuri are sediul in Letonia si poarta numele de A1 Agregator Limited. Vinovatii fenomenului descris mai sus, proprietarii companiei A1, au fost amendati cu 50.000 lire sterline. Din pacate, numarul celor afectati din restul Europei este necunoscut.

Acest tip de evenimente continua sa afecteze magazinul virtual Google Play din cauza lipsei unui sistem de verificare al aplicatiilor. Pe sistemul oricine poate urca orice in magazin, singura forma de eliminare a unei aplicatii este raportarea la Google iar daca acest eveniment nu se petrece exrem de rapid organizatii precum A1 Agregator Limited se imbogatesc. In anumite cazuri s-ar putea intampla ca banii castigati nici macar sa nu fie ilegali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: