Chrome in varianta Metro e disponibil in curand

Chrome in varianta Metro e disponibil in curand
09:57 08.06.2012

Chrome Metro

Cu toate ca baietii de la Mozilla se laudau deja de ceva timp in legatura cu lansarea unei iteratii a popularului browser Firefox in format Metro, Chrome pare a fi gata inaintea browserului mentionat anterior.

Incepand deja cu versiunea Release Preview de Windows 8 se pare ca vom avea optimizate aproximativ toate aplicatiile pe care ni le dorim pentru a ne face experienta utilizarii si mai apropiata de versiunea comerciala de Windows ce va fi disponibila in cateva luni.

Dezvoltarea versiunii Metro de Chrome a fost anuntata inca din luna martie a acestui an, iar rezultatul final va rula fara probleme pe orice versiune de Windows 8 atat timp cat vorbim de interatiile gandite pentru sisteme X86, si nu ARM. Legat de compatibilitatea cu Windows RT, problema ramane reticenta celor de la Microsoft de a oferi acces dezvoltatorilor terti de a inlocui browser-ul implicit – Internet Explorer cu orice altceva.

Desi in cateva zile vor fi disponibile pentru download atat Chrome, cat si versiunea open-source Chromium, creatorii si-au anuntat deja disponibilitatea de a remedia o serie de bug-uri ce vor fi anuntate de catre utilizatori. Din pacate, din cauza  unei perioade scurte de teste, utilizatorii vor ajunge in final cei care finiseaza produsul finit prin feedback-ul oferit.

Pentru mai multe detalii si un eventual link de download care momentan nu este disponibil, puteti accesa www.chromium.org/getting-involved/dev-channel. Avand in vedere inceputurile platformei Metro, este un pas important sa vezi ca echipe de dezvoltatori lanseaza aplicatii importante precum aceasta.

loading...